kartice-male-bez-amex-2017

CRVENA: SAMOUBISTVO NACIJE
12.12.2018.
BEOGRAD - CZKD

El. pošta

Pozorište

c3.png

CRVENA: SAMOUBISTVO NACIJE

Predstava «CRVENA: Samoubistvo nacije» ukazuje na problem mizoginije, kao uzroka demografske katastrofe. Nju izvodi deset muškaraca i bavi se položajem žena u društvu, govori o tome šta društvo od njih očekuje – da budu majke, da li one žele i da li smeju da izjave da ne?

Pripadnici ekstremističkih, desničarskih organizacija prave javne skupove na kojima prikupljaju potpise za zabranu abortusa. Da li se prave skupovi za zaustavljanje nasilja nad ženama? Da li neko skuplja poptise za taj problem? Ne, a u porodično-partnerskom nasilju u Srbiju bude ubijeno oko 40 žena.

Tekst predstave nastao je kolažiranjem teza iz knjige «Mapiranje mizoginije u Srbiji: diskursi i prakse» (Marina Blagojević, urednica), isečaka iz dnevne i nedeljne štampe objavljene u Srbiji od decembra 2014. do aprila 2015. (tekst: Majke koje to nisu, autorka: Zorica Marković), grafitima iz javnih toaleta i sličnih mesta, govorima predsednika i ministara Srbije.

Koncept i režiju potpisuje Vojislav Arsić, a tekst i dramaturgiju Milena Bogavac.
Glavne uloge su podeljene već prepoznatljivim glumcima sa televizije i iz pozorišta – Đorđe Živadinović Grgur, Mladen Sovilj, Zoltan Pletl i Zoran Pajić. Glumačke ekipe čine i Anđelko Beroš, Janko Cekić, Aleksandar Jovanović, Uroš Milojević, Uroš Mladenović, Uroš Novović, Stefan Uroš Tešić, Marko Panajotović, Alek Surtov, Jovan Zdravković.

Predstava je nastala u produkciji Reflektor teatra, a ovog meseca se izvodi na sceni CZKD, Birčaninova 21.

Više o predstavi i Reflektor teatru, pogledajte na sajtu: http://reflektorteatar.rs/crvena-samoubistvo-nacije/

GDE?

BEOGRAD
Centar za kulturnu dekontaminaciju, Birčaninova 21

KADA?

SREDA 12.12.2018. u 20č

VRSTE I CENE ULAZNICA?

PARTER - 700 dinara

MOGU LI ULAZNICE DA KUPIM PUTEM INTERNETA?

Ulaznice za ovaj događaj se nalaze u internet prodaji.

Kako se koristi prodajni portal? | Uslovi prodaje i korišćenja

GDE SE NALAZE PRODAJNA MESTA?

Ulaznice su u prodaji u celokupnoj GIGS TIX prodajnoj mrežiKliknite na odgovarajući link za spisak prodajnih mesta u: 

AKO ULAZNICE ŽELIM DA PORUČIM DA MI STIGNU NA KUĆNU ADRESU?

Ulaznice možemo da vam pošaljemo kurirskom službom (Post express) u bilo koje mestu u Republici Srbiji. Cena isporuke ulaznice je 260 din. Za više informacija pošaljite nam mejl na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli  ili nas pozovite telefonom na broj 021/472-4816.

AKO ULAZNICE ŽELIM DA KUPIM KAO PRAVNO LICE (FIRMA)?

 Ukoliko ulaznice želite da kupite kao pravno lice, pošaljite nam mejl na  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli  ili nas pozovite telefonom na broj 021/472-4816.