kartice-male-bez-amex-2017

TRI GVINEJE
03.05.2018.
NOVI SAD - SKC FABRIKA

El. pošta

Pozorište

BP-baner.jpg

Predstava "Tri gvineje" otvoriće ovogodišnju prolećnu Nedelju pozorišta u SKCNS Fabrici. Gostovanje će se održati 3. maja u 20 časova. Ulaznice po ceni od 300 dinara u mreži Gigstixa od srede 11. aprila.

Predstava „Tri gvineje“ je scenska adaptacija prva dva dela istoimenog eseja, jednog od poslednjih radova Virginije Vulf, sa dodatom poezijom pesnika Vilfreda Ovena. Predstava je u formi scenskog eseja i traje oko 60 minuta. Nakon svake predstave organizovan je razgovor sa publikom na temu rodnih odnosa u društvu.

Predstava je nastala kao plod tromesečne pozorišne radionice „Kreativno čitanje teksta“ namenjene srednjoškolkama, kao proizvod timskog rada i kreativnosti. Radionica, na kojoj je učestvovalo 15 devojaka iz nekoliko beogradskih srednjih škola, uključujući Filološku, XII i V beogradsku gimnaziju i baletsku školu „Lujo Davičo“, realizovana je u DKC Majdan. 

Pred početak II svetskog rata, odgovarajući na pitanje prijatelja „Kako žene mogu da pomognu da se spreči rat?“, u pomenutom eseju Virginia analizira društveni položaj žena i moć koju one imaju u društvu. Poseban fokus je na obrazovanju i njegovom odnosu prema militarizmu. Gvineja je novčić koji se prilaže za unapređenje obrazovanja žena. 

U XX veku, Virdžinija Vulf (1882-1941) zauvek je promenila pojmove spisateljice i angažovane žene. Nekonvencionalnim pristupom književnosti, intelektualnim vrednostima i uvođenjem feminističke perspektive, stvorila je ikonu intelektualke, obojenu duševnim ranama, ludilom, depresijom, krizom identiteta i tragičnim krajem - samoubistvom. 

Prevod
Dragana Starčević
Reditelj 
Bojan Milosavljević
U predstavi igraju
Vanja Halupa, učenica 4. razreda baletske škole “Lujo Davičo” u Beogradu, smer savremeni ples
Elena Nastić, učenica 3. razreda Filološke gimnazije u Beogardu, smer kineski jezik
Luna Škopelja, diplomirana producentkinja zvuka i muzičarka
Sofija Stojanović, učenica 3. razreda Filološke gimnazije u Beogradu, smer ruski jezik

GDE?

NOVI SAD
SKC FABRIKA

KADA?

ČETVRTAK 03.05.2018. u 20č

VRSTE I CENE ULAZNICA?

PARTER - 300 dinara

MOGU LI ULAZNICE DA KUPIM PUTEM INTERNETA?

Ulaznice za ovaj događaj se nalaze u internet prodaji.

Kako se koristi prodajni portal? | Uslovi prodaje i korišćenja

GDE SE NALAZE PRODAJNA MESTA?

Ulaznice su u prodaji u celokupnoj GIGS TIX prodajnoj mrežiKliknite na odgovarajući link za spisak prodajnih mesta u: 

AKO ULAZNICE ŽELIM DA PORUČIM DA MI STIGNU NA KUĆNU ADRESU?

Ulaznice možemo da vam pošaljemo kurirskom službom (Post express) u bilo koje mestu u Republici Srbiji. Cena isporuke ulaznice je 260 din. Za više informacija pošaljite nam mejl na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli  ili nas pozovite telefonom na broj 021/472-4816.

AKO ULAZNICE ŽELIM DA KUPIM KAO PRAVNO LICE (FIRMA)?

 Ukoliko ulaznice želite da kupite kao pravno lice, pošaljite nam mejl na  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli  ili nas pozovite telefonom na broj 021/472-4816.