kartice-male-bez-amex-2017

SUMNJIVO LICE
04.05.2018.
NOVI SAD - SKC FABRIKA

El. pošta

Pozorište

BP-baner.jpg

Nakon rasprodate premijere u Fabrici, predstava "Sumnjivo lice" u režiji Vojislava Arsića ponovo pred novosadskom pubilikom 4. maja u 20 časova. Ulaznice u pretprodaji u Gigstix prodajnoj mreži. Cena ulaznice 500 dinara, a dve kupljene ulaznice na popustu iznose 700 dinara.

«Sumnjivo lice» u režiji Vojislava Arsića je predstava po, ali i o komadu «Sumnjivo lice». 

Klasik srpske dramaturgije, ovde je polazna tačka za pričanje priče o promenama, koje se u Srbiji večito čekaju, a teško i sporo događaju… ali i predstava o genijalnosti i talentu pisca, koji je sve bolesti našeg, savremenog društva umeo da dijagnostifikuje još 1887. kada je ovaj (i za tadašnje pojmove: kontroverzni) komad napisao. 

Komad «Sumnjivo lice» Branislava Nušića jedno je od najpoznatijih i najprepoznatljivijih dela u opusu ovog komediografa, ali i u istoriji srpske dramaturgije. Na brojnim pozorišnim scenama, u različitim rediteljskim postavkama, ovaj komad je igran više od hiljadu puta, a teoretičari i kritičari koji su o njemu pisali, slažu se u jednoj oceni: iako napisan u XIX veku, ovaj komad nikada nije prestao da bude aktuelan. Bez obzira na sve promene kroz koje je naše društvo prolazilo, neke stvari su ostajale iste. Državni aparat, troma i bespotrebna birokratija, kao i palanački mentalitet kome se Nušić u ovom delu ismeva – i dalje su neizlečive bolesti našeg društva. 

Upravo na toj konstataciji počiva i ova rediteljska postavka. Cilj ove predstave nije samo da konstatuje stanje stvari, već i da postavi pitanje: zbog čega su one nepromenjive? Ima li ovo društvo želju da se menja? I šta je to što nas navodi da beskonačno mnogo puta ponavljamo iste greške? 

Tema Nušićevog komada jesu vlasti, politika i policija, nesposobni i neobrazovani, ali ambiciozni i željni moći, u pokušaju da uhvate «Sumnjivo lice» - dakle, lice koje dela protiv vlasti i koje se (iz nepoznatog razloga) našlo u njihovom okrugu. 

Baveći se ovom temom, iz savremene perspektive, u predstavi ćemo pokušati da, kao glavnu ideju, dokažemo da su nepismenost i korupcija presudni u donošenju optužbe i presude. 

Igraju: Zoran Pajić, Jelena Bogavac, Isidora Simijonović, Đorđe Živadinović Grgur, Marko Panajotović, Uroš Novović, Aleksandar Vučković, Aleksandar Jovanović i Predrag Vasić

Izvedbeni tekst i dramaturgija: Milena Bogavac

Orginalna muzika: Irena Popović Dragović

Scenski pokret: Andreja Kulešević

Dizajn scene i kostima: Ana Zarubica

Producentkinja: Aneta Goranović
PR i protokol: Marina Ugrinić
Dizajn: Sanja Drakulić
Video: Ivan Stojiljković
Fotografija: Jelena Janković
Community manager: Miloš Krneta
Koproducenti: Anja Aranđelović, Oleg Misirača, Stefan Todorović, Vera Jovanović, Zorana Parezanović 
Mikser House PR i protokol: Ivana Zarić
Organizator: Jovan Bulat
Asistentkinja produkcije: Bjanka Gabrić
Priprema za štampu: Marko Zuber
Dizajn svetla: Arijan Igić
Asistent muzike: Ivan Mirković
Ton: Filip Verkić

Produkcija:
Centar E8 / Mikser House / Festival Nušićijada

GDE?

NOVI SAD
SKC FABRIKA

KADA?

PETAK 04.05.2018. u 20č

VRSTE I CENE ULAZNICA?

PARTER - 500 dinara
PARTER AKCIJA - Dve ulaznice = 700 dinara

MOGU LI ULAZNICE DA KUPIM PUTEM INTERNETA?

Ulaznice za ovaj događaj se nalaze u internet prodaji.

Kako se koristi prodajni portal? | Uslovi prodaje i korišćenja

GDE SE NALAZE PRODAJNA MESTA?

Ulaznice su u prodaji u celokupnoj GIGS TIX prodajnoj mrežiKliknite na odgovarajući link za spisak prodajnih mesta u: 

AKO ULAZNICE ŽELIM DA PORUČIM DA MI STIGNU NA KUĆNU ADRESU?

Ulaznice možemo da vam pošaljemo kurirskom službom (Post express) u bilo koje mestu u Republici Srbiji. Cena isporuke ulaznice je 260 din. Za više informacija pošaljite nam mejl na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli  ili nas pozovite telefonom na broj 021/472-4816.

AKO ULAZNICE ŽELIM DA KUPIM KAO PRAVNO LICE (FIRMA)?

 Ukoliko ulaznice želite da kupite kao pravno lice, pošaljite nam mejl na  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli  ili nas pozovite telefonom na broj 021/472-4816.