kartice-male-bez-amex-2017

button-signin-1button-signup-1

REVOLUCIJA
8.3.2020.
NOVI SAD - SPENS - MALA SALA

El. pošta

Sport

revolucija2020baner 

Iako su žene prisutne u boksu još od XVIII veka (kada uopšte kreće profesionalizacija boksa), kada pogledamo unazad – ravnopravnosti između žena i muškaraca gotovo da i nije bilo. Govoreći o skorašnjoj istoriji, najveća pobeda žena u boksu je uvođenje ženskih nadmetanja na Olimpijske igre, 2012. godine na letnjim igrama u Londonu, nakon čega su borbe normalno organizovane i u Riju 2016. godine. U Londonu se takmičilo 36 devojaka u tri kategorije, da bi se u Riju taj broj udvostručio.
Prema rečima predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta, ženski boks je opravdao očekivanja uprkos kritikama i sumnjama da li bi žene uopšte trebalo da se bave tim sportom.
Debi tog sporta na Olimpijadi označava novu eru u kojoj na igrama više nema samo muških sportova i sve zemlje sveta šalju i ženske sportistkinje.
Ukoliko ne razumete zašto je ženama toliko važno da se podjednako ceni njihov profesionalni angažman u sportu, dovoljno je da znate jedno – boks je još jedno sredstvo u borbi žena protiv diskriminacije.
Tako nastaje i rEvolucija.
Prva profesionalna revija isključivo ženskih mečeva na ovim prostorima.
„Ono što većina ne zna jeste da su žene neretko uspešnije od muških kolega kod nas. Primera radi, samo Novi Sad danas ima prvu i jedinu ženu iz Srbije koja je osvojila 57 godina star međunarodni bokserski turnir 'Beogradski pobednik', a iz Novog Sada je. Reč je o Anđeli Branković koja trenutno vija normu za Olimpijadu u Tokiju.
Novi Sad ima dve dvostruke svetske šampionke u kik boksu, Aleksandru Krstić i Teodoru Manić, a iz ovog grada je i aktuelna Evropska prvakinja i osvajačica Svetskih borilačkih igara u savate boksu, Kristina Džolić. Iz Novog Sada najveće uspehe postigla je i Jelena Kuburić (Đurić), pionirka jugoslovenskog boksa i kik boksa, osvajačica domaćih i internacionalnih medalja u kik boksu i boksu, a danas jednu od najuvaženijih svetskih sudija u ringu.
Ja sam jedina televizijska reporterka u Srbiji koja je uspela da uporedo izgradi i karijeru TV novinarke na nacionalnoj televiziji i reprezentativke u savate boksu i zbog toga prosto želim da na ovaj način skrenemo pažnju svih na uspehe koje ove devojke postižu", objašnjava inicijatorka i organizatoka događaja, Sandra Zekić, dodajući da je ona imala sreće budući da je zbog posla kojim se bavi bila vidljiva za kolege, ali i sa ostalim devojkama, uspešnijim od nje.
„Zbog toga želim da na kraju svoje sportske karijere, više upoznam naše društvo sa devojkama i devojčicama koje su već sjajne, tu su i naše su!
I zaista mislim da je vreme za rEvoluciju u nadi da ćemo već sledeće godine izbaciti „r" iz naziva i nastaviti Evoluciju tih sportiskinja", dodaje Sandra.
.

Sandra je jedna od devojaka koja će se to veče boriti. Dva puta vicešampionka Evrope i jednom osvajačica bronzane medalje, a kasnije i profesionalna bokserka poslednjih nekoliko godina.
Prva rEvolucija biće i njen oproštajni meč u gradu iz kog je sve i krenulo – Novom Sadu. Pored meča u profesionalnom boksu, iste večeri očekuje nas i 6 uvodnih borbi ( 3 x olimpijski boks, 1 x kik boks, 1 x savate boks i 1 x tajlandski boks), ali i demonstracija rekreativnog boksa i combat fitnesa koji je sve popularniji među ženama.
Ova revija pretenduje da postane tradicionalna i za sada je jedina u regionu i šire koja će u osnovi imati samo ženske mečeve u olimpijskom boksu, kik boksu i savate boksu, ženske sudije u ringu i na taj način doprineti da sve te devojke među kojima je već dosta šampionki, sada postanu vidljivije!

„rEvolucija" će stoga i simbolično biti održana u nedelju, 8. marta u maloj Sali SPENS-a, a sav prihod od ulaznica biće uplaćen klubovima devojaka koje se na „rEvoluciji" budu borile, za njihove dalje pripreme i veću „vidljivost" i jedan deo će biti uplaćen za lečenje onih kojima je trenutno najpotrebnije..

GDE?

NOVI SAD
SPENS - MALA SALA

KADA?

NEDELJA 8.3.2020. od 18č

VRSTE I CENE ULAZNICA?

TRIBINA - 350 dinara
VIP - 1200 dinara

MOGU LI ULAZNICE DA KUPIM PUTEM INTERNETA?

Ulaznice za ovaj događaj se nalaze u internet prodaji.

 

Uslovi prodaje i korišćenja

GDE SE NALAZE PRODAJNA MESTA?

Ulaznice su u prodaji u celokupnoj GIGS TIX prodajnoj mrežiKliknite na odgovarajući link za spisak prodajnih mesta u: 

AKO ULAZNICE ŽELIM DA PORUČIM DA MI STIGNU NA KUĆNU ADRESU?

Ulaznice možemo da vam pošaljemo kurirskom službom (Post express) u bilo koje mestu u Republici Srbiji. Cena isporuke ulaznice je 260 din. Za više informacija pošaljite nam mejl na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli  ili nas pozovite telefonom na broj 021/472-4816.

AKO ULAZNICE ŽELIM DA KUPIM KAO PRAVNO LICE (FIRMA)?

 Ukoliko ulaznice želite da kupite kao pravno lice, pošaljite nam mejl na  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli  ili nas pozovite telefonom na broj 021/472-4816.